Μετά από 37 χρόνια, ο Voyager 1 πυροδότησε τους προωθητές τροχιάς

0
409

Αυτή την εβδομάδα, οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της ομάδας Voyager έκαναν κάτι πολύ ξεχωριστό.

Επί του παρόντος, το διαστημόπλοιο Voyager 1 είναι 21 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, ή περίπου 141 φορές την απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου. Στην πραγματικότητα, πέρασε από το ηλιακό μας σύστημα σε διαστρικό χώρο. Ωστόσο, μπορούμε ακόμα να επικοινωνούμε με το Voyager σε όλη αυτή την απόσταση.

Αυτή την εβδομάδα, οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της ομάδας Voyager έκαναν κάτι πολύ ξεχωριστό. Κατέλαβαν το διαστημόπλοιο για να πυροδοτήσουν μια σειρά τεσσάρων προωστικών τροχιών για πρώτη φορά σε 37 χρόνια για να καθορίσουν την ικανότητά τους να προσανατολίσουν το διαστημικό σκάφος χρησιμοποιώντας παλμούς 10 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Μετά την αποστολή των εντολών την Τρίτη, χρειάστηκαν 19 ώρες και 35 λεπτά για να φτάσει το σήμα στο Voyager. Στη συνέχεια, η ομάδα των διαστημικών σκαφών που ήταν συνδεδεμένη με τη Γη έπρεπε να περιμένει άλλα 19 ώρες και 35 λεπτά για να δει αν το διαστημικό σκάφος αποκρίθηκε. Το έκανε. Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αδράνειας, οι πυροκροτητές που κατασκευάστηκαν από την Aerojet Rocketdyne πυροδότησαν τέλεια.

“Η ομάδα του Voyager πήρε πιο ενθουσιασμένη κάθε φορά με κάθε ορόσημο στο τεστ ώθησης. Η διάθεση ήταν μια ανακούφιση, χαρά και δυσπιστία, αφού είδε αυτούς τους καλά ξεκουρασμένους προωθητές να σηκώσουν τη σκυτάλη σαν να μην είχε περάσει καθόλου χρόνος”, δήλωσε Todd Barber, μηχανικός πρόωσης στο εργαστήριο Jet Propulsion στην Καλιφόρνια.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο Voyager βασιζόταν στους πρωταρχικούς προωθητές του για να κρατήσει το διαστημικό σκάφος σωστά προσανατολισμένο έτσι ώστε να μπορεί να διατηρήσει έναν δεσμό επικοινωνίας με τη Γη. Όμως, αυτοί οι προωστικοί έλεγχοι συμπεριφοράς έχουν υποβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου, απαιτώντας όλο και περισσότερη ενέργεια κάθε φορά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Με τη μετάβαση στους προωστικούς μηχανισμούς “ελιγμών διόρθωσης τροχιάς”, που χρησιμοποιήθηκαν τελευταία κατά τη διάρκεια του διαστημικού σκάφους με τον Κρόνο το 1980, οι μηχανικοί λένε ότι θα είναι σε θέση να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του Voyager κατά δύο ή τρία ακόμη χρόνια πριν να λήξουν τα απομειωμένα αποθέματα ισχύος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here