Το Falcon Heavy launch της SpaceX θα εκτοξευτεί το επόμενο έτος

0
246

Οι κινητήρες του πρόκειται να δοκιμαστούν τον επόμενο μήνα και σύντομα θα ακολουθήσει μια εκτόξευση.

Ο πυραύλος Falcon Heavy SpaceX της SpaceX έχει προετοιμαστεί για την εναρκτήρια εκτόξευσή του εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πολλαπλές καθυστερήσεις συνεχίζουν να πιέζουν αυτό το συμβάν αργότερα και αργότερα. Η ομάδα SpaceX είχε πρόσφατα στοχεύσει για ένα λανσάρισμα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά σύμφωνα με αναφορές από την Aviation Week και επιβεβαιωμένη από το SpaceX, το Falcon Heavy πιθανότατα δεν θα δει μια εκτόξευση πριν από το επόμενο έτος.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Aviation Week, ο πρόεδρος SpaceX, Gwynne Shotwell, δήλωσε: “Θέλαμε να πετάξουμε το Heavy φέτος, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε στατική ανάφλεξη φέτος και να πετάξουμε μερικές εβδομάδες αμέσως μετά”. Η στατική δοκιμή πυρκαγιάς θα είναι η πρώτη φορά που θα εκτοξευθούν όλες οι 27 μηχανές Merlin της Heavy. Και αν όλα πάνε καλά εκεί, το Falcon Heavy θα πρέπει να είναι έτοιμο για εκτόξευση μέσα στις πρώτες εβδομάδες του 2018.

Υπήρξαν πολλαπλές καθυστερήσεις εκτόξευσης με το Heavy, το οποίο ο Elon Musk απέδωσε στην ανάπτυξη ενός τόσο μεγάλου και ισχυρού πυραύλου που είναι «πολύ πιο δύσκολο» από ό, τι περίμενε η SpaceX. “Το Falcon Heavy απαιτεί την ταυτόχρονη ανάφλεξη 27 κινητήρων οδικής κατηγορίας”, δήλωσε ο Musk στη διάσκεψη ISS R & D τον Ιούλιο. “Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάνε στραβά εκεί.” Και εξαιτίας αυτού, ο Musk ήταν πολύ σαφής για το που οι προσδοκίες όλων θα έπρεπε να πάνε στην πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy. “Υπάρχει μια πραγματικά καλή πιθανότητα να μην φτάσει σε τροχιά, ελπίζω ότι θα περάσει αρκετά μακριά από το μαξιλάρι εκτόξευσης ότι δεν προκαλεί ζημιά στο μαξιλάρι – θα το θεωρούσα νίκη”, είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here