Η Γερμανία απαγορεύει τα smartwatches για παιδιά λόγω ανυσυχιών για κατασκοπεία

0
187
A close-up of child`s hands with smart watch. Touching electronic watch. Wearable gadget concept. Showing time. Using smartwatch while sitting near the laptop. Technology and people concept.

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων της Γερμανίας (Bundesnetzagentur) εξέδωσε μια γενική απαγόρευση για smartwatch που απευθύνεται σε παιδιά αυτή την εβδομάδα – και ζήτησε από τους γονείς που είχαν ήδη αγοράσει μια τέτοια συσκευή να τους καταστρέψει, για καλό μέτρο. Η επιθετική κίνηση αποτελεί απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής που αφορούν συσκευές που απευθύνονται σε ανηλίκους.

“Μέσω μιας εφαρμογής, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ρολόγια τέτοιων παιδιών για να ακούσουν απαρατήρητα το περιβάλλον του παιδιού και πρέπει να θεωρηθούν ως μη εξουσιοδοτημένο σύστημα μετάδοσης”, δήλωσε ο πρόεδρος του πρακτορείου Jochen Homann σε δήλωση που δόθηκε στο BBC. Το FNA παρότρυνε επίσης τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα ρολόγια των φοιτητών, καθώς “σύμφωνα με την έρευνά μας, τα ρολόγια των γονιών χρησιμοποιούνται επίσης για να ακούσουν τους δασκάλους στην τάξη”.

Αυτές οι ανησυχίες αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, καθώς τα φορητά αντικείμενα που προορίζονται για παιδιά έχουν γίνει πιο δημοφιλή, μαζί με τους ενήλικες ομολόγους τους. Μόλις τον περασμένο μήνα, το νορβηγικό συμβούλιο καταναλωτών, εξέδωσε μια έντονα διατυπωμένη αναφορά που προειδοποιεί για ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών με δυνατότητα GPS. Η έκθεση αυτή ξεπέρασε την παρακολούθηση εκ μέρους των γονέων, περιγράφοντας τις δυνατότητες για απλή πειρατεία από εξωτερικά κόμματα.

“Οποιοσδήποτε καταναλωτής αναζητά τρόπους για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή και ασφαλή μπορεί να θέλει να σκεφτεί δύο φορές πριν αγοράσει ένα smartwatch εφ ‘όσον τα σφάλματα που περιγράφονται σε αυτές τις αναφορές δεν έχουν διορθωθεί”, έγραψε το NCC.

Η έκθεση αυτή έδωσε έμφαση στις μάρκες smartwatch των παιδιών – Gator 2, Tinitell, Viksfjord και Xplora. Οι νέοι κανόνες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, εν τω μεταξύ, κάνουν τα πράγματα πολύ περισσότερο, απαγορεύοντας την κατηγορία γενικά. Η απόφαση ακολουθεί παρόμοια κίνηση τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο οργανισμός απαγόρευσε και διέταξε την καταστροφή της κούκλας My Friend Cayla, μετά από ανησυχίες σχετικά με το ενσωματωμένο μικρόφωνο του παιχνιδιού και τη συνδεσιμότητα Bluetooth.
Τ
α smartwatches έχουν ταξινομηθεί από τον οργανισμό ως παράνομες συσκευές κατασκοπείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here