Ο Firefox θα ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με ιστότοπους που υπέστησαν παραβίαση δεδομένων

0
372

Δεν είναι ασυνήθιστο οι ιστοτόποι να υποφέρουν από παραβιάσεις δεδομένων. Συχνά ακούμε για τους ιστότοπους που στοχεύουν οι εισβολείς που ακολουθούν τα δεδομένα των χρηστών τους. Δεν είναι δυνατό για τον μέσο χρήστη να παρακολουθεί όλους τους ιστότοπους που έχουν υποστεί παραβίαση δεδομένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Firefox μπορεί σύντομα να εμφανίζει ειδοποιήσεις στους χρήστες όταν επισκέπτονται έναν ιστότοπο ο οποίος έχει προηγουμένως υποστεί παραβίαση δεδομένων.

Η Mozilla αναπτύσσει ένα σύστημα ειδοποιήσεων για τον Firefox το οποίο θα εμφανίσει αυτήν την προειδοποίηση ασφαλείας όταν οι χρήστες επισκέπτονται έναν ιστότοπο που υπέστη μια παραβίαση δεδομένων. Θα χρησιμοποιήσει δεδομένα από το I Have Pwned. Είναι ένας ιστότοπος που ευρετηριάζει τις παραβιάσεις δημόσιων δεδομένων και επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζήτηση για να ελέγξουν αν τα δεδομένα τους διαρρέουν σε οποιαδήποτε από τις παραβιάσεις.

Η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να ασχολείται με αυτή τη λειτουργία και γι ‘αυτό ο κώδικας για να δείξει αυτές τις προειδοποιήσεις δεν είναι αυτή τη στιγμή στον κώδικα Firefox. Διαχειρίζεται ξεχωριστά ως πρόσθετο.

Η Mozilla παρουσίασε τον κώδικα του πρόσθετου στο GitHub. Όποιος ξέρει πώς να δουλέψει με τον κώδικα μπορεί να τον μεταγλωττίσει και να τον εισάγει στον Firefox. Υποστηρίζεται μόνο από την έκδοση του Firefox Developer Edition αυτήν τη στιγμή.

Η αναπτυξιακή διαδικασία βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια. Παρουσιάζει μια ειδοποίηση όταν ο χρήστης επισκέπτεται έναν ιστότοπο ο οποίος έχει υποστεί παραβίαση δεδομένων. Περιλαμβάνει ακόμη και ένα πεδίο εισαγωγής το οποίο πιθανώς θα επιτρέψει στους χρήστες να ψάξουν για να ελέγξουν αν τα δεδομένα τους ήταν εκτεθειμένα στην παραβίαση δεδομένων αυτού του ιστότοπου.

Η Mozilla δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν και πότε αυτή η λειτουργία θα μεταφερθεί στη δημόσια έκδοση του Firefox.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here