Το Android 8.0 Oreo είναι εγκατεστημένο μόνο στο 0,5% των συσκευών Android

0
329

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που η Google κυκλοφόρησε το Android 8.0 Oreo στο κοινό. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία που εμφανίζονται στον ιστότοπο των Android Developers (βλέπε εικόνα οθόνης παραπάνω) έδειξαν ότι μέχρι στιγμής μόνο 0,5% των συσκευών Android εκτελούνται με την τελευταία ενημέρωση, κάτι που είναι μάλλον δυσάρεστο.

Πιθανώς η πλειοψηφία των συσκευών που εκτελούνται σε Oreo είναι τα κινητά Pixel και Nexus που είναι κατάλληλα για την ενημέρωση. Ωστόσο, έχουμε δει επίσης πως οι ΟΕΜ, όπως το HTC, έχουν αποσυρθεί από την ενημερωμένη έκδοση για να ξεκλειδωθούν τα τηλέφωνα HTC U11. Αναμένουμε ότι οι αριθμοί εγκατάστασης του Oreo θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά για τώρα μοιάζει με το Android 6.0 Marshmallow εξακολουθεί να είναι η πιο εγκατεστημένη έκδοση του Android στο 29,7%.

Δεδομένου ότι το Marshmallow είναι βασικά 2 ετών, είναι εντυπωσιακό (και λίγο ανησυχητικό) ότι εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές build του Android. Ακόμη και το Nougat του 2016 βρίσκεται στο 23,3%, το οποίο είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο από το Android Lollipop του 2014, ενώ οι συνδυασμένες εκδόσεις ανέρχονται στο 26,3%. Ο κατακερματισμός του Android είναι κάτι το οποίο η Google γνωρίζει καλά και είναι κάτι που η εταιρεία προσπαθεί ακόμα να διορθώσει.

Μία από τις πιο πρόσφατες προσπάθειές τους είναι το Project Treble, όπου η Google προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των απαιτούμενων βημάτων πριν από την ενημέρωση που βρεθεί σε ένα smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here