Η τεχνολογία ‘Graphene Ball’ της Samsung θα κάνει τις μπαταρίες σας να φορτίζονται γρηγορότερα

0
317

Το ερευνητικό τμήμα της Samsung Electronics έχει αναπτύξει μια “μπάλα graphene” η οποία ισχυρίζεται ότι θα επιτρέψει στις μπαταρίες ιόντων λιθίου να φορτίζουν ταχύτερα και να διαρκούν περισσότερο. Με απλά λόγια, η τεχνολογία θα επιτρέψει στις μπαταρίες να φορτίζονται πιο γρήγορα από ό, τι κάνουν έως τώρα. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα στις ηλεκτρονικές συσκευές. Η Samsung έχει κατοχυρώσει μόνο την πατενταρισμένη τεχνολογία της Graphene Ball σε αυτό το χρονικό σημείο.

45% μεγαλύτερη χωρητικότητα, 5 φορές πιο γρήγορη φόρτιση

Η μπάλα graphene έχει αναπτυχθεί από το Advanced Technology Institute της Samsung. Το τμήμα δήλωσε ότι η χρήση αυτού του υλικού για την ανάπτυξη μπαταριών όχι μόνο θα αυξήσει την χωρητικότητά τους κατά 45%, αλλά και θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης τους κατά πέντε φορές.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα για να φορτιστούν πλήρως, αν όχι περισσότερο. Η Samsung λέει ότι αυτή η νέα τεχνολογία πρόκειται να μειώσει το χρόνο φόρτισης των μπαταριών ιόντων λιθίου σε μόλις 12 λεπτά.

Οι μπαταρίες που κατασκευάζονται με την τεχνολογία μπάλας graphene θα είναι επίσης σε θέση να διατηρούν θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου, αυτό είναι που απαιτείται για τις μπαταρίες σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε περιοχές πέρα από τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Η Samsung έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τεχνολογία αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα. Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο, όταν η εταιρεία πρόκειται να την εισαγάγει στα προϊόντα της, έτσι ώστε οι πελάτες της να αποκομίσουν τα οφέλη αυτής της τεχνολογικής προόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here