Το Android παρακολούθησε τις πληροφορίες τοποθεσίας ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις απορρήτου

Η Google λέει ότι τα δεδομένα δεν αποθηκεύτηκαν και απενεργοποιούν την σχετική λειτουργία

0
108

Όταν πείτε στο τηλέφωνό σας να σταματήσει να μοιράζεται την τοποθεσία σας, περιμένετε να τιμήσει το αίτημά σας, έτσι δεν είναι; Δυστυχώς, αυτό δεν έχει γίνει εξ ολοκλήρου με το Android.

Η Quartz επιβεβαίωσε ότι, από τις αρχές του 2017, τα τηλέφωνα Android στέλνουν τις διευθύνσεις των κοντινών κυψελοειδών πύργων και την αποστέλλουν πίσω στην Google, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης τοποθεσίας – ακόμη και αν δεν είχατε ενεργοποιήσει την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας και δεν χρησιμοποιούσατε οποιεσδήποτε εφαρμογές. Θεωρητικά, η Google ή ένας εισβολέας θα μπορούσαν να έχουν τριγωνίσει την κατά προσέγγιση θέση σας χρησιμοποιώντας τα δεδομένα για πολλούς πύργους.

Ένας εκπρόσωπος της Google υπογράμμισε ότι οι πληροφορίες πύργου, γνωστές ως κωδικοί αναγνώρισης κυττάρων, δεν χρησιμοποιήθηκαν και απορριφθησαν αμέσως μόλις παραληφθηκαν. Η εταιρεία είχε “εξετάσει” χρησιμοποιώντας τα δεδομένα για να επιταχύνει την παράδοση μηνυμάτων. Επίσης, η Google έχει υποσχεθεί να τερματίσει τη συμπεριφορά. Τα τηλέφωνα Android θα σταματήσουν να στέλνουν το αναγνωριστικό κυττάρων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here