Το Android Go της Google για “μικρά” τηλέφωνα ξεκινά την Τετάρτη με το Android 8.1

0
400

Η Google δοκιμάζει το Android 8.1 σε συσκευές Pixel και Nexus για μερικές εβδομάδες και η τελική έκδοση θα ξεκινήσει την Τετάρτη (6 Δεκεμβρίου). Πρόκειται για μια μικρή ενημέρωση για τα υπάρχοντα τηλέφωνα, αλλά υπάρχει μια εντελώς νέα έκδοση του Android που κυκλοφορεί μαζί με την ενημερωμένη έκδοση 8.1. Η προηγουμένως ανακοινωθείσα έκδοση Android Go θα γίνει τελικά πραγματικότητα, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση και ένα βελτιστοποιημένο σύνολο λειτουργιών για συσκευές εισόδου.

Τα έξυπνα τηλέφωνα γίνονται απίστευτα ισχυρά, αλλά είναι επίσης ακριβά. Υπάρχουν πολλές περιοχές του κόσμου όπου τα χαμηλού κόστους τηλέφωνα είναι ακόμα κοινά. Αυτά τα τηλέφωνα μπορεί να είναι οι μοναδικές υπολογιστικές συσκευές που έχουν οι άνθρωποι, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να δουλεύουν καλά χωρίς να χτυπάνε τα κινητά δεδομένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google ξεκινάει το Android Go, το οποίο ανακοινώθηκε φέτος. Το Android Go αποτελείται από ένα τροποποιημένο λειτουργικό σύστημα, νέες εφαρμογές Google και μια εκλεπτυσμένη έκδοση του Play Store.

Οι κατασκευαστές συσκευών θα μπορούν να χρησιμοποιούν την έκδοση Go του Oreo σε συσκευές με μνήμη συστήματος 512MB έως 1GB. Πολλά από αυτά τα τηλέφωνα έχουν μόλις 8GB εσωτερικού χώρου, οπότε το λειτουργικό σύστημα με βελτιστοποιημένες εφαρμογές καταλαμβάνει το μισό χώρο. Επιπλέον, υπάρχει η εφαρμογή Files Go, η οποία απλά είναι η beta. Αυτή η εφαρμογή σαρώνει το αποθηκευτικό χώρο σας και βοηθά στην εκκαθάριση παλαιών και διπλών αρχείων για να αξιοποιήσει στο μέγιστο το ελάχιστο διαθέσιμο χώρο.

go

Εξοικονόμηση πόρων με το Android Go

Το Android Go έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιεί και λιγότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Όλοι δεν έχουν την τύχη να έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο LTE που προσφέρει απεριόριστα δεδομένα, οπότε το Android Go έχει ενεργοποιημένη την προεπιλεγμένη εξοικονόμηση δεδομένων. Πολλές από τις εφαρμογές, όπως το YouTube Go, το Chrome και το Google Go (αναζήτηση) έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν λιγότερα δεδομένα. Το Google Go χρησιμοποιεί, ειδικότερα, 40% λιγότερα δεδομένα από την κανονική εφαρμογή Google και δίνει έμφαση στην προσωρινή αποθήκευση εκτός σύνδεσης και άλλες λειτουργίες εξοικονόμησης δεδομένων.

Αυτή δεν είναι μια διαφορετική έκδοση του Android όσο βελτιστοποιείται. Το Android Go είναι ακόμα Oreo κάτω από την κουκούλα. Διαθέτει το Play Store, Play Protect και την εμπειρία Android που έχουμε. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τυχόν εφαρμογές Android που θέλετε σε μια συσκευή Android Go, αλλά ο υπολογιστής-πελάτης του Play Store έχει βελτιστοποιηθεί για να προτείνει εφαρμογές που είναι γνωστό ότι λειτουργούν καλά σε κινητά τηλέφωνα.

Τα τηλέφωνα με Android Go πιθανότατα θα αρχίσουν να εμφανίζονται τους επόμενους μήνες. Ενώ το Android Go δεν περιορίζεται ειδικά σε καμία περιοχή, είναι απίθανο να δούμε ένα μεγάλο μέρος του Android Go στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here