Οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί στο Mac σας, χωρίς τον κωδικό πρόσβασής – εδώ πως μπορείτε να το διορθώσετε

0
273

Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το MacOS High Sierra πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο συναγερμού. Ένας χρήστης του Twitter αποκάλυψε μια τεράστια ευπάθεια ασφαλείας που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να συνδεθεί στο σύστημά σας ως διαχειριστής χωρίς έγκυρα διαπιστευτήρια σύνδεσης.Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας κακόβουλος χρήστης είναι να προσπαθήσει να συνδεθεί ως “root” από την οθόνη σύνδεσης, αφήστε το πεδίο κωδικού πρόσβασης κενό και πατήστε enter ξανά και ξανά μέχρι το σύστημα να επιτρέψει την πρόσβαση.

Τα τρομακτικά νέα είναι ότι είναι αλήθεια – το δοκιμάσαμε στα δικά μας MacBooks. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να προσεγγίσει το iMac, το MacBook ή το Mac Pro και να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή σας, χωρίς κάτι περισσότερο από ζευγάρι πλήκτρων και μηδενική τεχνογνωσία. Ευτυχώς, υπάρχει μια γρήγορη και εύκολη λύση – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον κωδικό Root του συστήματός σας. Αν έχετε ήδη αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του συστήματος σας, είστε ασφαλείς. Εάν όχι, ωστόσο, η αλλαγή αυτού του κωδικού πρόσβασης θα σας κρατήσει ασφαλή έως ότου η Apple εκδώσει μια επίσημη ενημερωμένη έκδοση κώδικα.

Υποθέτοντας ότι εκτελείτε το MacOS High Sierra, θα σας διδάξουμε παρακάτω πώς να διορθώσετε το πρόβλημα.

Πως να προστατευτείτε προσωρινά

Αρχικά, θα ανοίξουμε τις Προτιμήσεις Συστήματος, θα επιλέξετε Επιλογές Σύνδεσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Συμμετάσχετε δεξιά δίπλα στο διακομιστή λογαριασμού δικτύου. Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο διαλόγου, εκεί θα θελήσετε να κάνετε κλικ στο Open Directory Utility.

Από εδώ, μετακινήστε το ποντίκι στη γραμμή Finder και κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία. Από αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης ρίζας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος: Επιλέξτε έναν ισχυρό, μοναδικό κωδικό πρόσβασης που δεν θα ξεχάσετε.

Αυτό είναι, το πρόβλημα έχει λυθεί για την ώρα. Η Apple δεν έχει ακόμη εκδώσει μια επίσημη ενημερωμένη έκδοση κώδικα ή μια σειρά οδηγιών για τον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύσετε τον εαυτό σας, αλλά η παραπάνω λύση θα πρέπει να το κάνει. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει ένα μάτι στο Mac σας μέχρι όλα αυτά να διευθετηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here