Το νέο λαπτοπ της Microsoft : Surface Book 2

0
328

Το Surface Book 2 της Microsoft είναι η πιο ισχυρή συσκευή Mobile Surface. Είναι επίσης μια από τις πιο απολαυστικές συσκευές στη σύνθεση. Δεν είναι απλά ένα Surface Pro με ένα άκαμπτο πληκτρολόγιο. Είναι μια σχετικά βαριά βάση με έναν ισχυρό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και μια μεγάλη μπαταρία και έχει μια εκπληκτικά ελαφριά αφαιρούμενη οθόνη που την μετατρέπει σε tablet και διαθέτει ένα λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή και τσιπ γραφικών.

Η Microsoft έστειλε μια κορυφαία μονάδα 15 ιντσών επιφανειακής βιβλιοθήκης 2 με την πιο πρόσφατη CPU Intel Core i7-8650U με ροπή 1,9 GHz, μια διακριτή GPU Nvidia 1060 με μνήμη RGB 6GB, μνήμη 16GB και SSD terabyte . Αυτό είναι Surface Book ύψους $ 3.299, αν και στο χαμηλό τέλος, μπορείτε επίσης να πάρετε μια μηχανή 13 ιντσών για $ 1.499 με επεξεργαστή i5, 8GB μνήμης RAM και ενσωματωμένη GPU Intel. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και άλλα μοντέλα 15 ιντσών με GPU Nvidia 1050 και ποικίλοι αριθμοί για μνήμη RAM και χώρο στο δίσκο.

Υπάρχει σίγουρα ένας κόσμος διαφοράς μεταξύ των επιδόσεων αυτών των μηχανημάτων χαμηλού και υψηλού τέλους, ώστε να έχετε αυτό που πληρώνετε. Αλλά το μήνυμα της Microsoft εδώ είναι αρκετά σαφές: το Surface Book 2 είναι βασικά ένα κινητό σταθμό εργασίας για όσους θέλουν να επεξεργαστούν βίντεο και φωτογραφίες, να παίξουν παιχνίδια στο δρόμο ή απλά χρειάζονται μια πραγματικά ισχυρή κινητή μηχανή για να τραγάνουν αριθμούς ή να συντάξουν έναν πυρήνα Linux ή δύο . Είναι αμφισβητία της Microsoft στο MacBook Pro και δεν απέχει από τη σύγκριση.

Είχα μόνο το Surface Book 2 στο γραφείο μου για λίγο περισσότερο από 24 ώρες, οπότε αυτό δεν είναι μια οριστική αναθεώρηση (ελάχιστα κατάφερα να τρέξω την μπαταρία μια φορά την εποχή εκείνη). Θα το κάνουμε αυτό σε περίπου μια εβδομάδα, αφού έχω κάποια εμπειρία στον πραγματικό κόσμο με αυτό.

Ακόμη και μετά από λίγο καιρό με το νέο βιβλίο επιφανειών, έχω έρθει εντυπωσιασμένος (οτιδήποτε άλλο σε αυτή την τιμή θα ήταν φυσικά μια απογοήτευση).

Μπορούμε να αμφισβητήσουμε το σχεδιασμό του – αυτή η στρογγυλεμένη μεντεσέ, η οποία αφήνει ένα κενό ακόμα και όταν το laptop είναι κλειστό, δεν ήταν το φλιτζάνι τσαγιού του καθενός όταν ξεκίνησε η πρώτη εκδοχή και ενώ η Microsoft έχει τροποποιήσει το μεντεσέ, το χάσμα εξακολουθεί να είναι τόσο προεξέχον. Μπορεί καν να το αποκαλείτε άσχημο. Αλλά σίγουρα το κάνει να ξεχωρίζει σε αυτήν την αγορά φορητών υπολογιστών.

Αυτό που δεν μπορεί να υποστηρίξει, όμως, είναι η συνολική ποιότητα της κατασκευής. Η βάση είναι ένα συμπαγές κομμάτι μετάλλου. Το tablet / οθόνη είναι ασφαλώς συνδεδεμένο σε αυτό (και το πληκτρολόγιο έχει ένα κλειδί που το απελευθερώνει από τη βάση του). Το μεγάλο πληκτρολόγιο chiclet έχει αρκετή διαδρομή και σας δίνει μια καλή ένδειξη ότι έχετε πιέσει ένα κουμπί, καθιστώντας αρκετά άνετο να πληκτρολογήσετε.

Η οθόνη αφής είναι φωτεινή και με ανάλυση 3240 × 2160, έχετε υψηλότερη πυκνότητα pixel από ό, τι στο MacBook Pro. Ευτυχώς, η Microsoft και οι προγραμματιστές λογισμικού στο οικοσύστημά της έχουν καθορίσει τα περισσότερα από τα θέματα των Windows 10 με οθόνες υψηλής πυκνότητας, ώστε να μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε την εμπειρία. Η οθόνη μπορεί να είναι λίγο πολύ γυαλιστερή για μερικές (πάρα πολλές οθόνες φορητών υπολογιστών αυτές τις μέρες είναι), αλλά είναι χειμώνας στο Όρεγκον και δεν θα δούμε τον ήλιο μέχρι το επόμενο έτος, οπότε δεν είχα τη δυνατότητα να το δοκιμάσω.

Ας μιλήσουμε για το βασικό χαρακτηριστικό του Surface Book 2 για μια στιγμή: την αποσπώμενη οθόνη. Είναι εκπληκτικά ελαφρύ, ειδικά όταν θεωρείτε ότι είναι ένα δισκίο 15 ιντσών με υποσχόμενη διάρκεια ζωής μπαταρίας πέντε ωρών. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από μια καινοτομία; Η Microsoft ισχυρίζεται ότι μπορείτε να την αποσυνδέσετε και να τη χρησιμοποιήσετε ως tablet, να το διπλώσετε για να μεταβείτε σε κατάσταση “στούντιο” για άνετο σκίτσο ή να αποσυνδέσετε την οθόνη, να την γυρίσετε, να τη συνδέσετε ξανά για παρουσίαση σε κινητά.

Κάποια από αυτά αισθάνονται σαν εξειδικευμένες περιπτώσεις χρήσης και δεν βλέπω τον εαυτό μου να κάνει κάτι από αυτό σε τακτική βάση, αλλά αυτό είναι πιθανώς ένα προσωπικό πράγμα. Θα ήμουν αρκετά ευχαριστημένος με το βιβλίο επιφανείας 2 εάν η οθόνη δεν αποσυνδέθηκε επίσης (αν και σε χαμηλότερη τιμή).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here