Στην Κόστα Ρίκα, τροφοδοτήθηκε όλη η χώρα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για 300 συνεχόμενες ημέρες

0
375

Η Κόστα Ρίκα είναι μία από τις λίγες χώρες που κερδίζει βραβείο καθαρής ενέργειας για την υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με εμφατικό τρόπο. Έχει αποκαλύψει ότι μέχρι στιγμής φέτος ολόκληρη η χώρα έχει τροφοδοτηθεί κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για 300 ημέρες. Η επιβεβαίωση προέρχεται από το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κόστα Ρίκα, το οποίο παραθέτει στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.

Έχουν απομείνει μόνο έξι εβδομάδες το 2017, οπότε η Κόστα Ρίκα μπορεί εύκολα να υπερβεί το όριο των 300 ημερών. Θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα εάν γίνει η πρώτη χώρα που τροφοδοτείται για ένα ολόκληρο έτος χωρίς τίποτα άλλο από ανανεώσιμη ενέργεια.

Η χώρα βασίζεται σε πέντε κύριες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η υδροηλεκτρική ενέργεια συνέβαλε στο 78% της ζήτησης. Παράγει επίσης 10,29% από τον άνεμο, 10,23% από τη γεωθερμία και 0,84% από τις πηγές της ηλιακής ενέργειας και της βιομάζας.

Η Κόστα Ρίκα όρισε μια προθεσμία για να καταστεί ουδέτερη από άποψη εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2021 και αυτά τα ορόσημα δείχνουν ότι είναι σταθερή στη δέσμευσή της. Η χώρα ανακοίνωσε επίσης ένα φιλόδοξο σχέδιο νωρίτερα αυτό το έτος για να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο με μια εθνική στρατηγική για την εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης μέχρι το 2021.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here