Το τμήμα έρευνας της Apple, μας δίνει μια ιδέα για την αυτόνομη οδήγηση του μέλλοντος

Η μελέτη δείχνει πώς το αυτοκινούμενο όχημα εντοπίζει ποδηλάτες και πεζούς χρησιμοποιώντας λιγότερους αισθητήρες.

0
118

Η Apply, η οποία είναι γνωστή στην αυτοκινητοβιομηχανία, έχει δημοσιεύσει αυτό που μοιάζει με την πρώτη της δημόσια έρευνα πάνω στο θέμα, σημειώνει το Reuters. Το έγγραφο παρατίθεται στον δημόσιο ιστότοπο Arxiv, που χρησιμοποιείται συχνά από τους ερευνητές για να πάρει προκαταρκτική ανατροφοδότηση πριν δημοσιεύτει σε τελική μορφή. Η αναφορά περιγράφει έναν νέο τρόπο χρήσης του LiDAR που ονομάζεται VoxelNet. Περιγράφει πως θα διευκόλυνε τα αυτόνομα αυτοκίνητα να μην εντοπίζουν μόνο την τοποθεσία των αντικειμένων στον δρόμο, αλλά και να καθορίζουν κρίσιμες πληροφορίες όπως εάν είναι πεζοί ή ποδηλάτες.

Το LiDAR είναι εξαιρετικό στο να υπολογίζει την ακριβή θέση των αντικειμένων σε τρισδιάστατο χώρο, αλλά έχει μια αξιοσημείωτα χαμηλή ανάλυση. Προκειμένου να καταλάβουμε ακριβώς ποιο είναι το αντικείμενο, τα οχήματα πρέπει επομένως να βασίζονται και σε άλλους αισθητήρες και κάμερες. Αυτό φυσικά αυξάνει τα κόστη.

Η ομάδα της Apple έχει επιτύχει “ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα” στη χρήση του AI για να εξετάσει μόνο τα αραιά δεδομένα LiDAR και να επιλέξει απομακρυσμένους πεζούς και ποδηλάτες. Οι ερευνητές λένε ότι έχουν επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα μέχρι στιγμής από άλλες μεθόδους, κάτι που θα μπορούσε κάποτε να κάνει αυτόνομη οδήγηση αυτοκίνητων  τόσο φθηνότερη και ασφαλέστερη. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη στις πρώτες φάσεις και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα.

Ο επικεφαλής της Apple, Tim Cook, χαρακτήρισε τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης “τη μητέρα όλων των έργων AI” και η έρευνα δείχνει πράγματι πως υπάρχουν τα οφέλη οδήγησης από τη μηχανική μάθηση. Το έγγραφο είναι επίσης ένα σημάδι ότι τόσο η AI όσο και η αυτοκαθοδήγηση είναι πρόκληση σε ένα σημείο που η Apple δεν μπορεί πλέον να πάει μόνη της στην έρευνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here