Το MIT και το Χάρβαρντ δημιουργούν φθηνούς τεχνητούς μύες με εξαιρετική δύναμη

0
312

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Wyss του Harvard για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ισχυρό, προσιτό τεχνητό μυ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μαλακών ρομπότ με “υπερδυνάμεις”, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να ανυψώσουν έως και 1000 φορές το βάρος τους.

Οι νέοι μαλακοί ρομποτικοί τεχνητοί μύες εμπνέονται από τα origami και μπορούν να κατασκευαστούν σε 10 λεπτά με γενικά διαθέσιμα υλικά που μπορούν να αποκτηθούν για λιγότερο από $ 1. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί «σκελετούς» ή βασικά δομικά ικριώματα που περιβάλλουν μια σφραγισμένη τσάντα η οποία μπορεί στη συνέχεια να αλλάξει την κίνηση της δημιουργώντας ένα κενό εντός της ίδιας της τσάντας.

Φθηνά υλικά, απίστευτα ισχυροί

Η εσωτερική συνιστώσα του σκελετού μπορεί να κατασκευαστεί από μια ποικιλία υλικών και το πώς κατασκευάζεται (και πώς διπλώνει) θα καθορίσει την κίνηση, που σημαίνει ότι μπορούν να προγραμματιστούν απλά και χειροκίνητα μεταβάλλοντας τον τρόπο κάμψεως όταν η μεμβράνη του δέρματος συστέλλεται γύρω από εσωτερική δομή.

Η σχετική τους απλότητα, καθώς και η ευελιξία όσον αφορά τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα δημιουργήσετε, σημαίνει ότι αυτοί οι τεχνητοί μύες μπορεί να κυμαίνονται σε μέγεθος από μερικά χιλιοστά μέχρι και ένα πλήρες μέτρο μήκους, με σχετικά λίγες αλλαγές στη συνολική εκτέλεση. Όσο μεγαλύτερος είναι ο μυς, τόσο περισσότερο μπορεί να ανυψωθεί και οι ερευνητές στο έργο οραματίζονται τελικά να κατασκευάσουν ένα ρομπότ ελέφαντα γεμάτο με έναν κορμό που λειτουργεί ακριβώς όπως ένας πραγματικός ελέφαντας.

Αυτή η λύση αντιμετωπίζει κομψά μερικές από τις υπάρχουσες προκλήσεις του μαλακού ρομποτικού, όσον αφορά την ευελιξία, τη δύναμη και τους περιορισμούς άλλων μεθόδων δημιουργίας προσομοιωμένων μυών για χρήση σε μαλακές ρομποτικές εφαρμογές.

Οι πιθανές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας στην πράξη θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν συσκευές ιατρικής βοήθειας, βιομηχανική ρομποτική, εξερεύνηση του χώρου και διάφορα φοριζόμενα εξωσκλημάτια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here