Η Shell ανακοινώνει σχέδια για την κατασκευή 80 σταθμών φόρτισης EV σε όλη την Ευρώπη

0
272

Όπως είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί εκεί έξω θα ήθελαν να πάρουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να κάνουν το δικό τους χρέος προς το περιβάλλον, υπάρχουν πολλές ανησυχίες, όπως η φόρτιση και η εμβέλεια. Ενώ το χιλιομετρικό εύρος βελτιώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια των ετών, η φόρτιση εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα όπου ο αριθμός των φορτιστών EV είναι σημαντικά μικρότερος από τον αριθμό των σταθμών βενζίνης.

Αυτό σημαίνει ότι η εύρεση ενός χώρου για να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας θα γίνει πολύ πιο δύσκολο έργο σε σύγκριση με την οδήγηση με συμβατικό αυτοκίνητο όπου αναμένεται να βρειτε βενζινάδικο λίγα χιλιόμετρα αργότερα. Διάφορες εταιρείες έχουν συμβάλει στην εξάπλωση των φορτιστών EV και η Shell που ελπίζει να συμβάλει επίσης, ανακοινώνει τα σχέδιά της για την κατασκευή 80 σταθμών φόρτισης EV υψηλής ισχύος σε όλη την Ευρώπη.

Κοινοπραξία με BMW, Daimler, Ford και Volkswagen

Η ανακοίνωση της Shell είναι μέρος μιας κοινοπραξίας μεταξύ της BMW, της Daimler, της Ford και της Volkswagen, όπου το σχέδιο θα φέρει αυτούς τους 80 σταθμούς φόρτισης EV σε όλες τις οδικές αρτηρίες στην Ευρώπη το 2019, συμπεριλαμβανομένων περιφερειών όπως το Βέλγιο, η Βρετανία, η Γαλλία, , Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Η Shell θα χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία IONITY, η οποία μπορεί να φτάσει τα 350 κιλοβάτ σε ισχύ και μπορεί να φορτίσει ένα αυτοκίνητο σε 5-8 λεπτά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής λιανικής της Shell Istvan Kapitany, “Οι πελάτες θέλουν να πάνε σε μακρινά ταξίδια στα ηλεκτρικά τους οχήματα και να αισθάνονται σίγουροι ότι υπάρχουν αξιόπιστοι, άνετοι και βολικοί χώροι για να τα φορτίσουν γρήγορα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here