Tesla Roadster: Ασύγκριτα δυναμικό στην επιτάχυνση

0
177

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2003 με την αποστολή να «επιταχύνει την ημέρα των ηλεκτρικών οχημάτων», αλλά 14 χρόνια αργότερα, το χαρτοφυλάκιο της μάρκας έχει αυξηθεί πολύ πέρα ​​από αυτό. Η Tesla κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οικιακά και εμπορικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ηλιακούς συλλέκτες, πλακάκια οροφής και ναι, ακόμη και ημιρυμουλκούμενα. Όλα ξεκίνησαν με το Roadster.

Το πρωτότυπο Roadster γεννήθηκε το 2005 όταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Lotus συμφώνησε να πουλήσει στην  Tesla γυμνά κοχύλια Elise. Στη συνέχεια, η Tesla γεμίζει κυψέλες μπαταρίας ιόντων λιθίου και ηλεκτρικούς κινητήρες σε αυτά, δημιουργώντας το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο για να ταξιδέψει πάνω από 200 μίλια με μία μόνο φόρτιση. Ήταν επίσης αρκετά γρήγορη, με χρόνο 0 έως 60 μίλι / ώρα 3,9 δευτερόλεπτα.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, και η Tesla είναι τώρα ένας δυναμικός σταθμός στην αυτοκινητοβιομηχανία με πολλούς περισσότερους πόρους για να παίξει. Έτσι, το νέο Roadster πρέπει να προωθήσει ακόμη περισσότερο τα όρια.

Αποκαλύφθηκε ως έκπληξη στο τέλος του γεγονότος Tesla Semi, το Roadster για όλους τους τροχούς διαθέτει ένα φύλλο spec που θα έκανε ένα superbike ζηλότυπο – ένα πακέτο μπαταριών 200kWh, 0 έως 60 mph σε 1,9 δευτερόλεπτα, 0 έως 100 mph σε 4,2 δευτερόλεπτα , και το τετράμηνο μιλίων αντιμετωπίστηκε σε 8,9 δευτερόλεπτα. Αυτοί είναι καταστροφικοί αριθμοί απόδοσης, αλλά αυτό δεν είναι όλα. Ο Musk ανέφερε ότι το Roadster ήταν ικανό να φτάσει τα 250 mph σε δοκιμές. Σύμφωνα με τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο, “Το θέμα όλων αυτών είναι απλώς να δώσουμε ένα σκληρό κτύπημα στα αυτοκίνητα βενζίνης”.

Εκτός από την απίστευτη επιτάχυνση, το Roadster θα έχει τετραθέσια θέση και διαθέτει μια αφαιρούμενη γυάλινη οροφή που ταιριάζει άνετα στον κορμό. Θα υπάρξει άφθονος αποθηκευτικός χώρος, όπως περιμέναμε από την Tesla, καθώς και τα τελευταία και μεγαλύτερα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Η απόσταση είναι πάντα μια ανησυχία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά με τη δεύτερη γενιά Roadster, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος να ανησηχούμε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Tesla ισχυρίζεται ότι το όχημα θα είναι σε θέση να ταξιδέψει σε ένα τεράστιο 620 μίλι μεταξύ των φορτίων, και αυτό μπορεί να κάνει περισσότερα από κάποια αυτοκίνητα ντίζελ.

“Αυτοί οι αριθμοί ακούγονται υπερβολικοί, αλλά είναι πραγματικοί”, δήλωσε ο Musk στην εκδήλωση.

Φυσικά, όλα αυτά τα έρχονται με κόστος, που μας φέρνει στην τιμή του Roadster. Το βασικό μοντέλο θα ξεκινήσει από $ 200.000 με μια προκαταβολή 50.000 δολαρίων που απαιτείται προκαταβολικά, ωστόσο τα πρώτα 1.000 δείγματα θα μεταγλωττιστούν από τη σειρά του Ιδρυτή και θα απαιτήσουν το πλήρες $ 250.000 μπροστά. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ (και είναι), αλλά αν σκεφτείτε πόσο ταχύτερα είναι το Roadster από, για παράδειγμα, το 1,15 εκατομμύρια δολάρια McLaren P1, είναι στην πραγματικότητα αρκετό το παζάρι.

Το νέο Tesla Roadster θα κυκλοφορήσει το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here