Τα Windows 10 τρέχουν πλέον σε 600 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως

0
217

Όταν η Microsoft ξεκίνησε τα Windows 10, η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει το λειτουργικό σύστημα να λειτουργεί σε ένα δισεκατομμύριο συσκευές μέσα σε τρία χρόνια. Ο θάνατος των Windows Mobile όμως το κατέστησε αδύνατο, και η εταιρεία αργότερα επέστρεψε την πρόβλεψη ως αποτέλεσμα. Νωρίτερα αυτή την άνοιξη, η Satya Nadella είπε ότι τα Windows 10 είχαν εγκατασταθεί σε 500 εκατομμύρια συσκευές. Σήμερα, ισχυρίζεται ότι είναι σε 600 εκατομμύρια συστήματα.

Η ανάπτυξη των Windows 10 επιβραδύνθηκε λόγω της έλλειψης απορρόφησης από κινητές συσκευές και λόγω του σχετικά αργού ρυθμού των πωλήσεων στην μεγαλύτερη αγορά υπολογιστών. Ενώ η αγορά των PC αναμένεται να αυξηθεί κάπως τα επόμενα χρόνια, το άλμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα έπρεπε να είναι η οδήγηση ενός δισεκατομμυρίου συσκευών που λειτουργούν με τα Windows 10 από την επέτειο των τριών χρόνων του OS. Αλλά 600 εκατομμύρια συστήματα δεν είναι τίποτα για τα Windows θα μπορούσαν να επιτύχουν το στόχο της στην περιοχή 2019-2020, χάρη στα μακροπρόθεσμα προγράμματα αντικατάστασης υπολογιστών.

Είναι η κινεζική αγορά που τραβάει τα Windows 10 προς τα κάτω;

 

Υπάρχει κάποιος λόγος να σκεφτεί κανείς ότι οι αναφορές της αναιμικής αύξησης των μετοχών των Windows 10 παραμορφώνονται από τις κινεζικές αγορές. Όταν καλύψαμε μια σειρά εξαιρετικά ασυνήθιστων αλλαγών στη συνηθισμένη έρευνα υλικού του Steam που έγινε νωρίτερα το Νοέμβριο, οι αναγνώστες επεσήμαναν ότι οι Battlegrounds του Unknown’s Player μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν να κερδίζουν μεγάλο αριθμό κινεζικών παικτών και αυτό μάλλον φαίνεται να συνδέεται με μια ξαφνική διαστρέβλωση του Steam’s τα δεδομένα που επαναφέρονται στα Windows 7. Ο Matthew Humphries του PCMag σημειώνει ότι σύμφωνα με το Netmarketshare, τα Windows 10 έχουν μόλις 29% μερίδιο αγοράς. Το Netmarketshare έχει πολύ διαφορετικούς αριθμούς από το Statcounter, αλλά το Statcounter μας επιτρέπει να εξετάσουμε δεδομένα συγκεκριμένα για κάθε περιοχή, τα οποία το Netmarketshare δεν διαθέτει δωρεάν. Το σύνολο δεδομένων Statcounter δείχνει ότι τα Windows 10 είναι πολύ λιγότερο δημοφιλή στην Κίνα από ό, τι σε άλλους τομείς. Εδώ είναι η κινεζική σύγκριση:

Τα Windows 7 παραμένουν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στην Κίνα, ενώ τα Windows XP εξακολουθούν να κατέχουν ~ 18% της αγοράς. Τα Windows 10 κατατάσσονται στο 20,42% της αγοράς σε αυτή τη σύγκριση. Αλλά αυτό είναι μοναδικό στην κινεζική αγορά. Η Ευρώπη δείχνει τα Windows 10 με μερίδιο αγοράς 46,8%, έναντι 37,8% για τα Windows 7. Στη Βόρεια Αμερική, το μερίδιο αγοράς της Win 10 είναι 49,13%, έναντι 38,75% για τη Win 7. Η Ινδία, όπως η Κίνα, παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερη κλίση προς την κατεύθυνση Windows 7, με το 54,8% των συστημάτων που χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό σύστημα και το 27,19% χρησιμοποιώντας τα Windows 10.

Εν ολίγοις, οι φήμες για τα χαμηλά ποσοστά υιοθεσίας των Windows 10 υπερβαίνουν τους πολύ διαφορετικούς κύκλους τεχνολογίας σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα σε σύγκριση με τις καθιερωμένες αγορές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Και ενώ ένα πολύ μικρότερο ποσοστό του πληθυσμού της Ινδίας ή της Κίνας έχει φορητό υπολογιστή ή επιφάνεια εργασίας σε σύγκριση με τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, αυτό αντισταθμίζεται εν μέρει από το γεγονός ότι ο απόλυτος αριθμός ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα έθνη νάνουν τις ΗΠΑ ή την ΕΕ. Εάν το 100% του αμερικανικού πληθυσμού διέθετε ένα σύστημα των Windows 10 και το 12% των συνδυασμένων πληθυσμών της Κίνας και της Ινδίας διέθετε ένα σύστημα Windows 7, τα Windows 7 θα είχαν πάνω από το 50% της συνολικής αγοράς των Windows.

Τελικά, τα Windows 10 φαίνεται να δουλεύουν πολύ καλά στις ΗΠΑ και στην ευρωπαϊκή αγορά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here